Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

˝Run of Spirit˝ utrka je održana osmi puta za redom u Berlinu, organizirana od strane ˝Evangelisches Johannesstift Berlin˝, organizacije koja pruža podršku osobama s teškoćama. 2008. spomenuta organizacija je slavila 150. godišnjicu osnutka u povodu koje su pokrenuli sportski događaj na kojem mogu sudjelovati svi, bez ograničenja. Tako je nastala utrka inkluzivne prirode na kojoj se natječu svi… mladi i stariji, veliki i mali, osobe s teškoćama i bez njih…

Ove je godine startalo ukupno 1070 sudionika u deset različitih utrka, počevši s najkraćom dionicom od 550 metara sve do profesionalnih trkača koji su otrčali 10 kilometara.
Osim inkluzivna, utrka je bila i međunarodna. Već nekoliko godina za redom na utrci sudjeluju osobe s teškoćama iz Poljske, Kenije i Izraela, a ove godine po prvi je puta sudjelovala i ekipa iz Hrvatske. Četiri korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj: Željko Gašparović –Tima, Hrvoje Čunko, Damir Jezerinac i Dragan Rajačić uz pratnju radnika Centra Matije Butkovića i Katarine Radman Petrušić, te ravnateljice Dijane Borović-Galović. Nakon što su se unatrag dva mjeseca vrlo predano pripremali, otrčali su štafetnu utrku u ukupnoj duljini 10 km i osvojili drugo mjesto.

Hrvatsku ekipu došla je pozdraviti i bodriti veleposlanica Hrvatske u Berlinu, gđa. Mirjana Božić.
Posebni su gosti na utrci bili predstavnici veleposlanstava, Kirsten Bruhn plivačica, pobjednica Paraolimpijade, kao i Arne Friedrich, profesionalni nogometaš.
Ekipa se vratila u Hrvatsku prepuna pozitivnih dojmova, a sudjelovanje na ˝Run of Spirit˝ 2017. već je u planu.