Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

 

Naziv projekta:

Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti

 

Udruga Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Udruga osoba s invaliditetom Bubamara partneri su na projektu Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti za 140 djece s teškoćama u razvoju, ali i podrška za 50 članova njihovih obitelji. To znači da će 140 djece biti više uključeno u društvene aktivnosti, koje im ranije nisu bile dostupne, a njihove obitelji dobit će pomoć kako bi lakše radili svoje poslove i brinuli o obitelji.

Također, projektom će se doprinijeti podizanju svijesti javnosti o potrebama i mogućnostima djece s teškoćama u razvoju. Želimo pokazati svima što djeca s teškoćama u razvoju trebaju, ali i što mogu.

Planirana je i edukacija stručnjaka iz svih partnerskih organizacija, kako bi usvojili nova znanja i vještine za rad. To znači da želimo naučiti kako da što bolje raditi s djecom s teškoćama u razvoju.

Vodeći partner na projektu, Udruga Sveta Ana, iz ovoga će projekta opremiti senzornu sobu i osigurati uslugu mobilnog tima podrške za obitelji. Senzorna soba je poseban prostor u kojemu možete upoznati različite boje, mirise, vibracije, zvukove i drugo. Služi nam za poticanje učenja, druženja, smanjivanje onih ponašanja koja ne želimo i slično, a mobilni tim čini nekoliko osoba koje zajedno dolaze u obitelj i pomažu im na dogovoreni način.

Ostali će partneri osigurati redovitost usluga psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju, ali i savjetovanja i pomaganja obitelji. To znači da ćemo pomagati djeci i roditeljima da u sebi nađu one osobine i snage koje imaju, a koje će im pomoći u svakodnevnom životu.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a ukupna mu je vrijednost 1.499,404,36 kuna. Predviđeno trajanje projekta je 22 mjeseca. Posrednička tijela u provedbi su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.