Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Završna konferencija projekta ˝Poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Završna konferencija projekta „Poboljšanja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj“ održana je 28. studenog 2023. u novouređenim prostorima prizemlja Zgrade za radne aktivnosti i upravu u sjedištu Centra u Jaškovu.

Projekt olakšava pristup životu u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju u Karlovačkoj županiji. Omogućio je infrastrukturna ulaganja koja su ojačala kapacitete CPUZ Ozalj za provođenje izvaninstitucionalne usluge organiziranog stanovanja, radnih aktivnosti te rane intervencije.

Nabavljena su nova vozila, traktori i poljoprivredna mehanizacija, adaptirani su i opremljeni radni i stambeni prostori. Osigurane su tri adekvatne stambene jedinice za 17 osoba s intelektualnim teškoćama, prostori za radionice, elektronička oprema i niz drugih neophodnih alata za rad ustanove i kvalitetan život njezinih korisnika.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Brošura (klik na sliku):
“Poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj”

Poboljšanje infrastrukture