Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Završna konferencija projekta „KIDS“ logotipovi

Dana 6.4.2022. Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj obilježio je završetak projekta pod nazivom: Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS“, koji je provodio u svojstvu partnera Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke.

Projekt: “Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS” financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.223.462,75 kn. Svojim ciljevima i aktivnostima, odgovorio je na potrebe razvoja i ujednačavanja kapaciteta stručnjaka koji provode kineziterapiju, sportsko-rekreativnu i psihosocijalnu potporu djeci s teškoćama u ruralnim ili slabije razvijenim županijama. Svojim djelovanjem projekt se oslonio na strukturiranu razmjenu iskustava, znanja i vještina u njihovoj direktnoj primjeni u radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Provedbom aktivnosti doprinio je unapređivanju socijalne inkluzije djece s teškoćama u razvoju u dobi do 18 godina u četiri županije različitog stupnja razvijenosti putem njihovog sudjelovanja u sportsko-rekreativnim aktivnostima te dobivanju odgovarajuće podrške iz područja psihosocijalnih usluga.

Projekt je uspješno implementiran u županijama partnerskih organizacija, potaknuo je suradnju između organizacija različitih profila te unaprijedio njihov daljnji rad budući da će se stečena znanja i iskustva nastaviti provoditi u budućnosti. Nastojat će se ostvariti što veći broj sličnih inicijativa u svrhu jačanja kapaciteta stručnjaka, kao i unapređenja razvoja djece s teškoćama u razvoju radi poboljšanja stupnja njihove integracije.

EU fondovi

Završna konferencija projekta „KIDS“