Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj ove je godine kao partner sudjelovao na jedinstvenom događanju u Europi, INCLUSIA 2017. Ove godine INCLUSIA se je održala po 15. put za redom u Klagenfurtu, a u događanja je bilo uključeno 600 učenika iz 31 razred redovnih škola u Klagenfurtu te osobe s teškoćama s područja Slovenije, Hrvatske, Austrije i Švicarske (područje Alps Adriatic Alliance).

Ciljevi događanja su upoznavanje učenika s osobama s invaliditetom i djecom s teškoćama u razvoju kroz zajedničke aktivnosti te sklapanje novih prijateljstava.

Centar Ozalj je kao partner organizirao i proveo dvije radionice u Ingeborg-Bachmann- Gymnasium. Radionice su uključivale izradu štrudle i prirodne kozmetike. Na radionicama su, uz učenike gimnazije, sudjelovali i korisnici Varstevno delovnoga centra Novo Mesto, koji su sve prisutne razveselili glazbom.

U vrijeme događanja, posjetili smo i pružatelja usluga radnog osposobljavanja za osobe s invaliditetom, Heimstätte Birkenhof u Velden am Wörthersee.