Centar Ozalj

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Kroz humanitarni projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ grupa donirala je 29.09.2015. 240.420,22 kuna našem Centru.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih; Ivan Vučić, karlovački župan; Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb; te brojni drugi.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izrazila je svoje zadovoljstvo radi uručenja donacije baš Centru ˝Ozalj˝, jer je ˝jedan od boljih centara za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj te je prvi koji je zatvorio stacionarni dio i omogućio korisnicima ono na što su odavno imali pravo, a to je život u zajednici”.

Donacijom je opremljen kabinet za ranu intervenciju, kupljena oprema za pozicioniranje djece s teškoćama u razvoju, logopedski i psihološki testovi te vozilo kojim će se radnici našeg centar koristiti kod pružanja usluga: rane intervencije, psihosocijalne podrške u obitelji i pomoći pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja (integracije).

“Zahvaljujemo PBZ grupi na vrijednoj donaciji koja će nam omogućiti kvalitetnije pružanje usluge rane intervencije i psihosocijalne podrške u obitelji za četrdesetero djece s teškoćama u razvoju na području Karlovačke županije. Donirana pomagala koristit će se u radu na prevenciji teškoća, usvajanju novih znanja i vještina, poticanju optimalnog rasta i razvoja djeteta te pridonijeti poboljšanju kvalitete života djeteta i obitelji. Didaktička sredstva će se koristiti za kognitivni, senzorni i motorički razvoj djeteta. Opremljenim kabinetom za ranu intervenciju djeca će biti aktivni sudionici procesa terapije. U radu s djecom s motoričkim teškoćama, teškoćama gutanja i hranjenja vrlo jer važan položaj i pravilno pozicioniranje i sjedenje djeteta prilikom terapije što omogućuje neometanu aktivnost tijekom terapije i učenja. Donirana oprema za pozicioniranje funkcionalno je prilagođena za djecu niže kronološke dobi i za djecu s motoričkim teškoćama. Oprema je podesiva i prilagodljiva veličini i potrebama djeteta s teškoćama te će se, zahvaljujući mogućnostima prilagodbe, moći koristiti kod velikog broja djece. Dok ćemo, zahvaljujući doniranom vozilu, moći proširiti usluge za dvadesetero djece s teškoćama koja žive na prometno izoliranim područjima Karlovačke županije”, istaknula je Dijana Borović-Galović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ozalj.